Annemieke van Vliet en Achmed Akkabi winnen CFAP prijs 2021

Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebbernekkel) zijn samen de winnaar van de CFAP Prijs 2021. Vrijdag 8 oktober hebben zij de vakprijs, ter waarde van 20.000 euro, in ontvangst genomen.

De jury, bestaande uit Edwin van der Veen, Jacqueline Gerritsma en Manon van der Hoek, voorzitters van respectievelijk CFAP, Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) en Nederlandse Content Producenten (NCP), kozen de winnaar uit de negentig voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector.

Het winnende duo is voorgedragen voor hun creatieve samenwerking in verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Maffia.

Over de CFAP Prijs
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft de nieuwe prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling.