Jackie en Oopjen wint Cinekid Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Kinderfilm

Just Film Distribution, Column Film en Fiction Valley maken met trots bekend dat Jackie en Oopjen (van regisseuse Annemarie van de Mond) de winnaar is van de Cinekid Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Kinderfilm. Jackie en Oopjen was samen met tien andere films geselecteerd voor de competitie. De prijs werd afgelopen woensdag uitgereikt aan hoofdrolspelers Frouke Verheijde (Jackie) en Sarah Bannier (Oopjen), de uitreiking was via een livestream te volgen. De film won eerder dit jaar de Heart-on Award (Beyond the Boundary Feature) tijdens het Busan International Kids and Youth Film Festival in Zuid-Korea en dingt nog mee aan vele andere competities. Jackie en Oopjen begint met een bijzondere ontmoeting in het Rijksmuseum, waar Oopjen uit het beroemde schilderij van Rembrandt stapt en tot leven komt. Jackie besluit om Oopjen te helpen bij een speciale zoektocht. Jackie en Oopjen ontwikkelen een bijzondere vriendschap en worden zelfs BFF’s. Samen beleven ze hilarische momenten, maar lopen ze ook tegen de nodige obstakels aan. Beleef de unieke vriendschap van Jackie en Oopjen nu in de bioscoop.

Uit het juryrapport:
Jackie en Oopjen is een zeer originele, meeslepende, grappige en spannende jeugdfilm over een onmogelijke vriendschap tussen het Amsterdamse meisje Jackie en de door Rembrandt geschilderde Oopjen. De film is zichtbaar met veel liefde, zorg en aandacht gemaakt. Het verhaal wordt geloofwaardig neergezet en de vertolkingen van de gehele cast zijn ijzersterk. Samengevat: een topfilm voor het hele gezin, waarbij je je geen moment verveelt.

Regisseuse Annemarie van de Mond en producent Chantal van der Horst zijn ontzettend blij met de prijs: “Voor mij is deze prijs een ode aan vriendschap, verbeelding en vrolijkheid; in deze tijd zeer welkom!